Berlingozzo
by Blue Oleander(http://www.blueoleander.com)
This lovely cake is a Tuscan tradition for Giovedi Grasso (Fat Thursday). In Florence, the celebration on giovedi grasso is called Berlingaccio. It is an old carnival celebration dating back to the Renaissance. Berlingozzo is a ring-shaped cake, spiced with anise.
INGREDIENTS: 3 cups flour 3 eggs 1 cup sugar 1 cup milk 125g/1 stick butter Zest of 1 lemon ½ cup candied orange peel ½ tsp. anise seeds (or extract) 50g/1.8oz fresh yeast To make the cake, first dissolve the yeast in ½ cup of warm milk; add 1 tablespoon of flour and 1 tablespoon of sugar, cover and let it rise for about 30 minutes. In another pot, warm up the remaining milk and melt the butter in it. Beat the eggs with sugar until light. Add the proved yeast mixture, melted butter and flour. Stir with an electric mixer to combine. Crush the anise seeds with mortar and pestle; then add to the batter along with lemon zest and candid orange peel. Mix to distribute everything evenly. Butter a ring-shaped baking pan and dust with flour. Pour the batter into the pan and bake in 180°C/350°F oven for about 20-25 minutes, until a test skewer comes out clean. Remove from the pan and dust with some confectioner’s sugar. | ||||
sexta-feira, 8 de fevereiro de 2013
Berlingozzo
Subscrever:
Enviar feedback (Atom)
gif
Mensagens populares
-
Tarte de amêndoa da tia Antónia Para a massa 100g de açúcar 1 ovo 100g de margarina 120 a 150g de farinha Para o recheio 200g de ...
-
Tarte pudim de cenoura, maçã e laranja De as receitas com muita amizade ( Visitar o site ) ingredientes: 200 gr de cenoura ralada,...
-
Bolo de cenoura e laranja com calda de chocolate Ingredientes para 12 porções Bolo 4 cenouras grandes raladas 4 ovos 1 chávena chá de ...
-
BOLO DE FUBÁ CREMOSO CREMOSÍSSIMO Ingredientes: 4 ovos 3 xícaras (chá) de açúcar 2 colheres (sopa) de margarina...
-
Bolo de cenoura e laranja com calda de chocolate O bolo fica tipo queijada e o chocolate deu-lhe um toque bastante agradável. Deixo aqui...
-
Broas de Mel c/ Nozes de Todos os Santos Açúcar 500g. Água 1/2 litro Azeite 2/5 dcl. Mel 2/5 dcl. Canela 10g. Erva doce 20g. ...
-
Coscorões alentejanos 1) Ingredientes : 250g de farinha com fermento 5 gemas 50g de açúcar 50g de manteiga 1 laranja 3 colheres de sopa de...
-
Maçã assada por pessoa: 1 maçã grande (de preferência a gala) /1 colher (sobremesa) de uvas passas / 1 colher (chá) de rum (opcion...
-
A melhor receita de bolo de chocolate húmido Ingredientes: 2 chávenas de farinha com fermento 2 chávenas de açúcar ¾ chávena de cac...
Sem comentários:
Enviar um comentário